Ctrl+A Suceava BETA

Ctrl + Andrei MOLDOVAN / creTzu

Cum şi când te-ai apucat de blogging?

Cred că am un an de când am blog şi vreo două săptămâni de când am… blog. L-am făcut iniţial în momentul când am scos „Universal valabil” ca să postez exclusiv „ştiri” despre material, dar mai apoi am început să mai scriu şi alte chestii. Am încercat mereu să vorbesc despre lucruri de interes comun pentru am considerat că nu interesează pe nimeni de câte ori merg eu la frizer pe an sau cu ce pastă de dinţi ma spăl pe cap. De asta eram circumspect la început în privinţa blogurilor, cele cu care intrasem în contact mă lăsau total rece şi le consideram degeaba, adevărul că încă mai am părerea asta despre 98% dintre ele.

Ce beneficii crezi că ţi-a adus blogul?

Singurul beneficiu real este că mi-a oferit suport pentru promovarea muzicii. Poate am mai distrat sau enervat nişte oameni dar cert e că n-o să-mi iau casă-n Pipera de pe urma blogului. Incerc să nu cad în penibil şi să mă iau mult prea în serios, cum îi mai văd pe câte unii „bloggeri de profesie”. Să fim serioşi. Chiar dacă ajungi să faci bani din asta, nu e ca şi cum maneliştii nu câştigă de pe urma unor căcaturi. Să faci orice pentru a atrage vizitatori e cam aceeaşi chestie.

Cât de eficient consideri că este blogul ca instrument de comunicare?

La fel de eficient ca şi mailul sau messengerul doar că este public şi astfel poţi să-ţi lansezi aberaţiile în gol că până la urmă tot se va găsi un trist să te înjure sau susţină. Blogul e instrument de comunicare eficient în momentul când ai ceva de comunicat altfel e doar un strigăt disperat după atenţie a unor loseri care-şi caută anturaj „cu japca”. Poate doar mIRC-ul în vremurile lui bune a mai unit în aşa măsură retarzii lumii să comunice între ei, dar nici Einstein nu ştia că invenţia lui o să ducă la fabricarea bombei atomice. Tot răul înspre bine… şi înspre politicienii cu blog.

Ce înseamnă Internetul pentru tine?

Ar suna cam retard să zic că „extrem de mult” sau, radicalizat, „tot”. Cine nu m-ar şti şi l-ar închipui pe tocilaru clasei, sau pe Măruţă, dar în retrospectivă 90% din prietenii mei provin de pe net, mai exact din era glorioasă a IRCului. Apropo de ce ziceam mai sus, se pare că ne-a unit bine. Apoi, gândindu-mă la muzică, la cea rap în special ea există în cea mai mare măsură doar pe net. Nu mă uit la TV, urmăresc două trei emisiuni ale căror înregistrări sunt puse pe net, nu există cinema în Suceava iau filme de pe net, când sunt foarte singur am „tube8” nu reviste lipicioase şi dacă nu aş avea viaţă blogul meu ar fi format exclusiv din articole luate din alte parţi sau cu detalii din viaţa personală.

Ctrl+A Suceava / Andrei MOLDOVAN / creTzu

Lasă un comentariu

Go away!