Ctrl+A Suceava BETA

Despre sindromul "Ba pe-a mă-tii" sau "Bine că eşti tu deştept"

Eşti blogger, ai cont pe Facebook, chiar şi pe Twitter, inevitabil şi pe Hi5, iar la un moment dat cineva îţi atrage atenţia că ai copiat ceva fără să dai sursa, că ai scris ceva în cel mai analfabetic stil posibil sau că te-ai dus prin bălării cu vreun articol în care mai spui una-alta. Ce faci?

Evident că îl înjuri, ce altceva ştii să faci? Să îl contrazici cu vreun argument pertinent nu poţi. Şi nici să susţii o polemică pe subiectul respectiv. Să-i spui ceva de mă-sa individului este singura ta opţiune.

Pentru că de când am pus mâna pe tastatură mi s-a întâmplat de foarte multe ori să mai atrag atenţia câte unui individ că niciodată nu se pune virgulă între subiect şi predicat, că verbul a fi nu poate fi folosit cum te taie capul, că decât se foloseşte doar cu negaţie sau că în limba română trebuie să faci acordul între subiect şi predicat, am ajuns de multe ori în situaţia să fiu înjurat de toţi strămoşii din ultimii o mie de ani.

Sindromul ba pe-a mă-tii e atât de extins în online încât mi se pare că de fiecare dată când îi voi atrage atenţia vreunui individ despre vreo greşeală am 99% şanse să mă trezesc bombardat cu o căruţă de înjurături.

M-am săturat de replici în stilul Bine că eşti tu deştept, Dacă nu-ţi convine nu mai citi, Băi Zară, bip… bip… bip.

Am o singură observaţie pentru toţi cei care sunt ofuscaţi de fiecare dată când li se atrage atenţia. Înainte să te umfli în pene ca un curcan care vede roşu în faţa ochilor, gândeşte-te dacă nu cumva chiar ai greşit pe undeva. Abia apoi poţi să bagi şi replica cu ba pe-a mă-tii.

Altfel devii ridicol!

Comentarii (2)

 1. Alexandra

  23 septembrie 2010 → 12:21

  Cu toții facem abateri de la regulă din când în când, dar mi se pare normal să îmi accept greșeala și chiar să mulțumesc persoanei care mi-a atras atenția.
  Cât despre reacțiile de genul celor de mai sus, cred că nu merită să îți bați capul cu ele.

  Răspunde

  • ArTiStul

   27 septembrie 2010 → 18:16

   Dacă ar accepta greşeala am trăi într-o lume mult mai bună. Doar că, dacă nici măcar nu-ţi admiţi greşeala de unde să o mai şi repari sau pe viitor să o eviţi…

   Şi ăştia sunt cei mai mulţi!

   Răspunde

Trackbacks/Pingbacks

 1. Messengeru`l are alta varianta | Ctrl+A Suceava
Lasă un comentariu

Go away!