Ctrl+A Suceava BETA

Ctrl + Tudor AURSULESEI / The Stick

Cum şi când te-ai apucat de blogging?

M-am apucat de blogging pe undeva prin clasa a XI-a, în martie 2007, duppă ce am facut rost de o cameră foto cu care mă plimbam prin oraş. Fotografiam tot ce găseam interesant la vremea respectivă şi publicam pe blog câteva poze alături de nişte comentarii mai mult sau mai puţin inteligente. Acum, multe dintre ele mi se par nepotrivite standardelor mele actuale, însă e o evoluţie pozitivă în a fi un pic mai bun, de la an la an. Oricum, arhiva Internetului ne are pe toţi.

Ce beneficii crezi că ţi-a adus blogul?

Cu ocazia publicării unui articol despre balul bobocilor din liceul meu, apogeul a fost atins. S-au adunat la postul ăla câteva sute de comentarii, din care am încercat să şterg o parte. Mă ştiau toţi colegii de la liceul cu care eram în concurenţă drept „omul negru”. Din păcate, a fost o experienţă neplăcutaă pentru că nivelul discuţiilor din acel articol au depăşit bunul simţ, şi de multe ori, şi regulile gramaticii. Sunt şi părţi bune: am cunoscut o căruţă de oameni de treabă, majoritatea de la OrasulSUCEAVA, şi am învăţat câte un pic despre cum funcţionează Internetul ca şi societate.

Cât de eficient consideri că este blogul ca instrument de comunicare?

În România, blogul este un promotor al inculturii. Este suficient să te uiţi la ce fel de comentarii primesc articolele din ziarele de pe Internet sau cele ale unui blogger celebru roman (oricare
din ei). Îţi vine să le dai o palmă prin monitor. Însă, de la un nivel în sus, este destul de util să ştii ce mai zic/fac cei de la care ai ce să înveţi. Mă refer la blogurile mai speciale, ale nişelor de
care sunt interesat.

Ce înseamnă Internetul pentru tine?

Internetul înseamnă în acelaşi timp un stil de viaţă, un drog, o societate şi un întreg ecosistem, care e ascuns necunoscătorilor. Plus că se poate câştiga şi o pâine cu ajutorul lui. :)

Ctrl+A Suceava / Tudor AURSULESEI / The Stick

Comentarii (1)

 1. reV

  12 septembrie 2009 → 02:35

  Il cunosc pe Tudor de ceva vreme si sincer ma bucur sa vad ca mai exista oameni de „calitate” intr-o societate ce se bazeaza in cea mai mare parte pe incultura si „tigania” dezvoltata de-a lungul anilor.
  Ii dau perfecta dreptate atunci cand spune ca bloggingul este „un promotor al inculturii”. Ma uit adesea peste blogurile unor prieteni sau cunoscuti si vad ca de fiecare data trebuie sa existe un comentator sau un comentariu stupid la adresa a ceea ce bloggerul simte si ceea ce bloggerul imparte cu restul lumii prin intermediul blogului care, la urma urmei, este un „jurnal”, intim sau nu, scris intr-un mediu aparte, accesibil tuturor celor interesati.
  Deasemenea, exista si acele bloguri impanzite cu stupiditate, bloguri cu articole de genul „te iubesc” scrise la fiecare 5 minute, adresate de regula unei persoane fictive, rareori avand catusi de putina legatura cu realitatea.
  Internetul este, si rog a fi corectat daca gresesc, probabil cea mai mare si mai variata comunitate, incat il putem considera a fi chiar o societate, mai mult sau mai putin evoluata decat cea in care traim in fiecare zi.
  Pe internet poti fi tu insati sau poti fi ce vrei, cine vrei si cum vrei, desigur in limitele bunului simt, iar cei ce depasesc anumite limite, desi nesanctionati, sunt prezenti in orice imprejurare.
  Revenind la subiect, Tudor Aursulesei este o persoana aparte, persoana fata de care am tot respectul, atat pentru modul in care priveste lucrurile, cat si pentru realizarile sale.

  Multa bafta in continuare,
  -reV

  Răspunde

Lasă un comentariu

Go away!