Ctrl+A Suceava BETA

Ctrl + Marius GAVRIL

Cum şi când te-ai apucat de blogging?

Prima postare oficială pe un blog a fost în data de 20 Martie 2009, pe vremea când participam cu echipa Popcorn la Olimpiadele Comunicării. Pe atunci blogul era doar o unealtă ce ne ajuta să cunoaștem celelalte echipe și să interacționăm mai mult cu ele. Ulterior, după o discuție mai lungă cu Bobby VOICU și alte persoane apropiate, am decis să continui să scriu de unul singur din două motive: aveam ce și eram persoana potrivită să scriu astfel de lucruri. Așa s-a născut toată ideea blogului „De la Gavril citire”.

Ce beneficii crezi că ţi-a adus blogul?

Dacă ar fi să trag linia acum, cele mai multe beneficii au fost cele emoționale (nu urmăresc să câștig orice alt beneficiu material de pe urma blogului). Mai mult, cea mai bună răsplată pentru ceea ce oferă blogul în sine este interacțiunea, impactul articolelor și faptul că cititorii pot lua mai departe cu ei ceva ce îi va ajuta în dezvoltarea la nivel personal sau profesional.

Bineînțeles, propria dezvoltare este unul din cele mai mari beneficii care ți le poate oferi un blog, indiferent că este citit sau nu sau dacă blogul este unul general sau nișat. Indiferent de încadrarea sa (ceea ce este numai o formalitate), acțiunea de a scrie pe blog nu face decât să îți dezvolte un mod de a gândi, un stil propriu. Tot la capitolul dezvoltare proprie, nu trebuie omis faptul că blogul îți oferă posibilitatea de a crea o rețea de contacte virtual nemărginită și reprezintă un instrument eficient pentru conturarea brandului personal.

Cât de eficient consideri că este blogul ca instrument de comunicare?

Un blog este un instrument de comunicare eficient, dar această eficiență este direct proporțională cu cât de bine promovat și (nu în cele din urmă) cât de citit este blogul, deoarece cu cât mesajul este transmis mai multor receptori, cu atât posibilitatea de generare a unui răspuns este mai mare și, în mod implicit, feedback-ul primit este unul mult mai relevant.

Ce înseamnă Internetul pentru tine?

Pentru mine, Internetul poate fi rezumat la un singur cuvânt și anume: comunități (sau cum ar spune Seth Godin: triburi). Apartenența la astfel de „triburi” a devenit un lucru necesar celor care urmăresc o dezvoltare mult mai amplă a propriei persoane.

Ctrl+A Suceava / Ctrl + Marius GAVRIL

Comentarii (5)

 1. Marius Gavril

  25 august 2010 → 15:16

  Salutari oficiale comunitatii :)

  Răspunde

 2. Alex Marciuc

  25 august 2010 → 16:03

  Felicitări, Marius! Felicitări comunității din Suceava! =) Keep up the good work!

  Răspunde

 3. Mada Buzz

  25 august 2010 → 18:37

  Hey!:) Bravo, Marius!

  Avem si noi vreo comunitate de asta si nu stiu eu?

  Sa puneti poze de la primul blogmeet al noului vostru membru:P

  Răspunde

 4. Tibi

  26 august 2010 → 11:33

  Bravo omule,

  Felicitarile mele si tine-o tot asa!

  Poate intr-o buna zi am sa ajung si eu pe undeva prin vreo comunitate de asta :P

  Bafta multa!

  Răspunde

 5. Marius Gavril

  26 august 2010 → 21:44

  @ Alex: mersi mult!

  @ Mada Buzz: din cate stiu eu comunitatea din Iasi se aduna destul de des, succes cu promovarea >:)

  off topic: cand facem si noi un blog meet?

  Răspunde

Lasă un comentariu

Go away!