Ctrl+A Suceava BETA

De unde provine SPAM-ul?

Google a întocmit o hartă actualizată în timp real a zonelor mari de concentrare a IP-urilor malițioase care trimit mesaje spam.

De unde provine SPAM-ul

În Suceava singurul punct roșu se află pe strada Jean Bart din cartierul Burdujeni. Știe cineva ce-i acolo?

România este a zecea ţară de origine a spam-ului din întreaga lume, generând 2% dintre mesajele email nedorite în luna iulie, potrivit unui studiu prezentat de compania Symantec, care relevă de asemenea că aproape 92% din totalul email-urilor sunt spam.

Autoritatea pentru protecția datelor (ANSPDCP) și arbitrul telecom (in prezent ANCOM) au dat împreună anul trecut 17 amenzi pentru transmiterea de mesaje comerciale nesolicitate pe e-mail și pe telefonul mobil (așa numitul SPAM) în valoare totala de 91.000 lei, conform datelor furnizate HotNews.ro. În 2009, autoritatea pentru protecția datelor a dat doar trei amenzi pentru spam pe telefonul mobil, doua catre Vodafone și una catre Orange. De cealalta parte, arbitrul telecom, care din martie nu a mai avut astfel de atribuții, a dat anul trecut 14 amenzi pentru mesaje comerciale nesolicitate pe e-mail.

Comentarii (2)

 1. Cristi

  3 septembrie 2010 → 13:39

  Informatiile pe tari sunt destul de precise dar pe judete nu sunt precise, cel putin in Romania. Se bazeaza pe informatiile care le trec providerii de net la ip-uri si providerii de net de la noi nu prea le-au dat importanta.

  Răspunde

 2. anonim

  6 octombrie 2010 → 16:48

  suspectez ca ar fi vorba de alexandru andrei stanciu..

  http://www.spamhaus.org/sbl/sbl.lasso?query=SBL96269
  http://www.spamhaus.org/Sbl/sbl.lasso?query=SBL96107
  http://www.spamhaus.org/Sbl/sbl.lasso?query=SBL74635

  http://spamtrackers.eu/wiki/index.php/US_Healthcare

  Răspunde

Lasă un comentariu

Go away!