Ctrl+A Suceava BETA

Ctrl + Lilia CAZACU

Cum şi când te-ai apucat de blogging?

Mi-am făcut blog relativ recent, în 2010. Într-un fel, studiile pe care le fac m-au determinat în mare parte să-mi fac blog. Fiind preocupată de spațiul românesc de dincolo de Prut (Republica Moldova) am încercat prin intermediul unui site să provoc discuții care m-ar ajuta în realizarea lucrării de masterat și a celei de doctorat.

Ce beneficii crezi că ţi-a adus blogul?

Pentru mine a avea blog nu e o simplă ambiție sau moft. M-am atașat și în afară de simpla dorință de a scrie pe blog, am început să fiu interesată de ceea ce cred ceilalți despre subiectul discutat. Apoi, blogul a devenit pentru mine un important instrument de comunicare, o modalitate de a cunoaște și părerea celuilalt, de a-l provoca pe destinatar la discuții.

Cât de eficient consideri că este blogul ca instrument de comunicare?

Pentru mine blogul chiar este un instrument de comunicare. Să dau un simplu exemplu – prin intermediul blogului am realizat un chestionat sociologic care m-a ajutat foarte mult la finisarea lucrării de disertație. În altă ordine de idei, am cunoscut oameni noi, unii chiar mi-au devenit prieteni.

Ce înseamnă Internetul pentru tine?

În privința internetului nu vreau niciodată să exagerez. Petrec destul timp pe internet în căutarea materialelor pentru teza de doctorat și cred că eu îl percep mai mult ca pe o bibliotecă imensă, cu multe cărți. O parte din ele ne interesează, altele nu. Nu sunt dependentă de Internet, dar îmi dau seama că este totodată unul din cele mai bune mijloace de comunicare mai ales de la distanță.

Ctrl+A Suceava / Ctrl + Lilia CAZACU

Lasă un comentariu

Go away!